„Creactivity – elmetorna” tehetséggondozó program

„Creactivity – elmetorna” Tehetséggondozó program (NTP-KKI-16-0200)

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő a Nemzeti Tehetség Program végrehajtásának 2015–2016. évi cselekvési programja alapján nyílt pályázatot hirdetett a köznevelési és a kulturális intézményekben működő tehetséggondozó programok támogatására.

Intézményünk a „Creactivity – elmetorna” címmel beadott pályázattal 1.500.000 forint támogatást nyert el.

A program célja a tehetséges tanulók nyitottságának, szabadon szárnyaló fantáziájának, kreativitásának, stratégiai gondolkodásának fejlesztése elemi kreativitásfejlesztő technikák és logikai-matematikai játékok, táblajátékok segítségével. A pályázat részét képezte a gyerekek tanulás-módszertani tréningje, ahol elsajátították a kreatív tanulás, jegyzetelés, olvasás, értő tanulás, felelés- és dolgozatírási technika „tudományát”.
A támogatásból az iskola laptopot, laminálógépet, kreativitást fejlesztő játékokat, könyveket is vásárolhatott!

2016. június 10-én a programban résztvevő 20 diák Budapestre, a Csodák Palotájába látogathatott el. A kiállítótérben, található interaktív játékok mellett élvezhették az Öveges teremben bemutatott kísérleteket és 4D-s élményvetítésben is részük lehetett!

A programot megvalósító szakemberek: Dr. Mező Ferenc, Mező Katalin, Dienes Béla, Vilmosné Makó Judit.

BESZÁMOLÓ a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola tehetséggondozó programja önkontrollos hatásvizsgálata keretében történt elővizsgálat eredményeiről

BESZÁMOLÓ a mátészalkai Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola tehetséggondozó programja önkontrollos hatásvizsgálata eredményeiről

JÁTÉKMESTER

FOTÓK